
Ingredients per a 4 persones:
– 1 ceba
– 2 grans d’all
– 400gr llentia pardina seca
– 1 rajolí de Vi blanc
– 2 Xoricets per cuinar
– 1 cullerada de cafè de pebre vermell de la vera dolça
– 3 cullerades soperes de tomàquet natural triturat
– 2 claus
– 2 fulles de llorer
– 1 cullerada de postres de brou concentrat de carn
– Sal
– 1 mica de sucre
– 30 ml d’AOVE
Pas a pas:
1. Deixar en remull les llenties unes 2h-3h.
2. Rentar, pelar i tallar la ceba en brunoise.
3. Pelar i picar els alls.
4. En una cassola posar a escalfar l’oli d’oliva i sofregir l’all i la ceba a foc suau.
5. Quan la ceba tingui color, posar una mica de sal i afegir el vi blanc i deixar que s’evapori l’alcohol un parell de minuts.
6. Incorporar el tomàquet triturat, la mica de sucre, remenar i afegir tots els ingredients (llenties, llorer, clau, pebre vermell, concentrat de brou i xoriço) i cobrir d’aigua.
7. Surt a el gust i deixar bullir uns 45 min aprox (fins que la llentia estigui cuita).

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.