Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Restaurant L’Eggs: reivindicant els ous

restaurant eggs

ls humans s’han alimentat d’ous d’au durant mil·lennis. Són un dels ingredients bàsics de qualsevol tradició cultural culinària i constitueixen una rica font de proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i aminoàcids essencials. Malgrat les seves virtuts, no sempre són valorats des del punt de vista gastronòmic; per això el xef Paco Pérez va decidir fa temps rendir-los tribut en forma de restaurant. Així va néixer l’ggs, un espai informal de cuina d’avantguarda situat al Passeig de Gràcia de Barcelona i on l’autèntic protagonista és l’ou.

A la pel·lícula Forrest Gump, Benjamin Buford Blue “Bubba” recita les innombrables maneres de cuinar gambes en una conversa interminable amb el protagonista. Si en lloc de passió pels crustacis, Bubba hagués sentit feblesa pels ous, el metratge de la producció s’hauria multiplicat considerablement. Són l’essència de la rebosteria, les masses, els arrebossats, infinitat de salses, tapes, guisats i truites. Les combinacions són tan generoses que a la carta de l’ggs gairebé tot porta ou.

eggs

ls entusiastes de les tapes gaudiran amb els calamarsons a l’andalusa, salsa tàrtara i ous ferrats; encara que dubtaran davant la suggeridora proposta que els combina amb patates fregides i xistorra o la suau truita souflada de bolets, butifarra negra de Perol i formatge de cabra. Ous, ous i més ous per cuinar un arròs a la cubana o uns spaguettini Arrabiata amb gambes vermelles i ou poché. ls ous escumats són, de fet, una de les preparacions més sofisticades per a qualsevol cuiner que senti feblesa per les múltiples textures que ofereix aquest ingredient fonamental. n la tradició culinària alemanya, els ous escumats són la base d’algun dels seus guisats amb espinacs, que es combinen amb aquesta tècnica de cocció prolífica de diferents versions al voltant del món; des dels novaiorquesos ous Benedict fins als Florentina passant per les especialitats franceses de Oeufs en meurette o els ous a la Toupinel.

Com els ous són un aliment global, poden combinar-se amb suggeridors i exòtics sabors en un plat de tacs de lluç amb maionesa de miso o en una fritada de calamar a l’andalusa amb maionesa de Kalamata; la regió grega mundialment coneguda per la qualitat del seu oli d’oliva groc verdós, elixir de les seves olives mediterrànies espremudes i mòltes en almàsseres tradicionals.

ls ous són també imprescindibles al món de la rebosteria, base d’innombrables bescuits, crepes o llesques amb ou que aquí se serveixen amb vainilla de Tahití, fava tonka i cafè; una combinació rodona que servirà de pretext per tornar a la infància a través d’aquest sinuós conducte neurològic que s’excita a través del sentit del gust.

Fitxa tècnica:

Restaurant: L’ggs
Tipus de cuina: Ous
Adreça:  Passeig de Gràcia, 116 (Barcelona)
Preu mig: 30 €
Web: http://www.leggs.es/
Reserves: 932 38 48 46

Propostes similars

La Royale by Paco Pérez: http://www.laroyale.es/
l Passatge del Murmuri: http://www.murmuri.com
La Ferreria: https://www.facebook.com/Restaurant.La.Ferreria
Roca Bar: http://www.hotelomm.com

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies