Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Forestier: cuina antioxidant mirant el mar4 min read

restaurant forestier

ncara que els hotels són establiments pensats per dormir, cada vegada ofereixen més opcions per a aquells que volen visitar les seves instal·lacions sense ser hostes. Amb l’arribada de l’estiu, les terrasses hoteleres es converteixen en animats clubs socials, les zones d’aigües comencen a obrir-se cada vegada més als ciutadans de Barcelona i fins-i-tot els seus salons exerceixen en ocasions de galeries d’art. Alguns, brinden també paquets per dormir la migdiada i gaudir de la piscina deixant l’habitació a mitjan tarda, després d’assaborir un Sandwich Club a la piscina.
ls hotels de luxe de Barcelona compten amb una variada carta gastronòmica atenent a les necessitats dels visitants més exquisits i obrint les portes de les seves cuines als qui no tenen habitació reservada. Alguns d’aquests hotels compten amb els millors xefs de la ciutat com a assessors gastronòmics o preparen les mescles més exclusives de la mà dels bartender més sofisticats.
L’hotel Miramar de Barcelona s’alça majestuós sobre les parets dels antics estudis de Televisió spanyola a Catalunya, reconvertits ara en un cinc estels Gran Luxe amb imponents vistes i una carta que es transforma al compàs que marquen les estacions meteorològiques.
La primavera i l’inici de l’estiu són ideals per apropar-se a la seva cuina lleugera i assaborir algunes exquisideses esculpides sobre la blanca porcellana de la seva vaixella. n aquesta època de l’any, l’hort està d’enhorabona i els restaurants ho celebren tenyint els seus plats amb el vermell intens del tomàquet, base del salmorejo cordovès que ens ofereixen per obrir boca. ls seus referents meridionals es perceben en l’intens aroma del fruit de la solanàcia picada amb la resta d’ingredients que modelen aquesta antiga recepta que ha viscut al segle XX un renéixer sense precedents. Malgrat que partia de la humilitat de la cuina rural, aquesta sopa de tomàquet espessida amb pa ha estat portada a la seva màxima expressió en certàmens internacionals que es delecten amb tan nua recepta, en aquest cas acompanyada de bastons d’albergínia, un altre ingredient essencial de la petjada andalusina.
l tomàquet és protagonista d’aquesta època de l’any tan rica en sabors i descansa d’allò més bé acompanyat de seitons marinats amb gelat d’oli d’oliva, alternativa al salmorejo o al ceviche de peix i alvocat; un altre dels candidats a entrant que ens traslladen a la cuina més fresca i saludable d’intens assaonament cítric tradicional dels països llatinoamericans del Pacífic.
Seguint amb el costum d’amanir en lloc de coure, el restaurant Forestier ens suggereix un tàrtar de vedella amb picada com a plat principal. La seva delicada composició ha d’assaborir-se amb calma, notant la textura i les fibres de la carn desfent-se en el paladar mentre gaudim de tan privilegiat mirador sobre el Mediterrani o veient com s’escola la llum entre les fulles dels arbres que projecten les seves sinuoses formes sobre les vidrieres de l’Azulete, un saló per a banquets que forja la seva estructura d’hivernacle.

restaurant forestier
L’hotel Miramar es va projectar conservant la façana rosada d’aquest palauet inaugurat l’any 1929 pel rei Alfons XIII en motiu de l’xposició Universal de Barcelona. ncara que els seus usos han anat variant amb el temps i les seves obres d’adequació van ser llargues, ara és un espai selecte de restauració i hoteleria en un racó reinventat de Montjuïc. Per ell han passat tot tipus d’autoritats, tant per visitar a la cort com per comparèixer davant les càmeres de TV. Ara és refugi dels qui visiten la ciutat de manera discreta per refrescar-se amb la brisa mediterrània que desperta cada matí els qui s’allotgen en alguna de les seves setanta-cinc habitacions. Molts potser no se’n vagin l’hotel sense demanar les postres: un semifred de fruita de la passió i caviar de mànec que combina les vitamines i minerals, amb una alta dosi d’energia alliberada pels seus hidrats i amb enormes propietats antioxidants.

 restaurant forestier

 Fitxa tècnica

Restaurant: Forestier – Hotel Miramar
Tipus de cuina: Mercat
Adreça: Plaça de Carlos Ibáñez, Barcelona
Preu mig: 40 €
Web: http://hotelmiramarbarcelona.com/es/restaurante-forestier
Horari: Dinar de 13:00 a 15:30. Sopars de 20:00 a 23:00h.
Reserves: 932 81 16 00

Propostes similars

Mandarin Oriental: http://www.mandarinoriental.es/barcelona/
La Florida: http://www.hotellaflorida.com/restaurante
Neri: http://www.hotelneri.com/es/
Dos Cielos: http://www.doscielos.com/

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies