Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Restaurant Pork, Boig per tu3 min read

restaurant pork boig per tu

a carn de porc té moltes propietats, encara que culturalment no estigui tan ben considerada com la vedella. Serà per l’origen de l’animal o perquè és més barata de produir, però li precedeix una fama que no mereix. a criança de l’animal determina les seves propietats i també la manera com es cuina aquest ingredient saborós, versàtil i íntimament lligat a la nostra cultura culinària. En el porc, com en tot, hi ha qualitats i categories: pot ser un producte gourmet o un ingredient més al nostrel rebost.

Del porc, es diu que s’aprofita tot; potser per això en el restaurant Pork, boig per tu van decidir apostar clarament per una carta basada en la carn blanca d’origen porcí amb un alt contingut en proteïnes, un moderat percentatge de greix i la important presència de minerals com el ferro, zinc, fòsfor, magnesi i potassi. Encara que l’OMS i els Dietistes-Nutricionistes recomanen un consum moderat, podem permetre’ns i, a més, serà saludable, assaborir un menú basat en embotits de qualitat, carn rostida al forn o marcada en la graella.

Manolo Maldonado és tota una autoritat en matèria porcina; la seva devesa extremenya és marca de qualitat reconeguda i els seus embotits són els mestres de cerimònia que ens donen la benvinguda a un banquet porcí en aquest local barceloní. es gles, pastures, arrels i tubercles constitueixen la base de l’alimentació dels seus porcs, que  es reposen majestuosos sobre plaques de pissarra en fines llesques de pernil ibèric per obrir la gana.

restaurant pork boig per tu

El ramat d’aquest restaurant s’ha format amb porcs de diferents orígens: suau botifarra blanca catalana, sobrassada de Menorca amb un final picant que fa palpitar el paladar, mortadel.la d’Itàlia que treu l’enteniment, botifarra deTudela d’intens aroma i fuet del Berguedà es disposen a fer­nos gaudir d’un pica­pica amenitzat amb salmorejo andalús i pa cuit a l’estil francès al ritme del jazz que condimenta l’ambient.

Al fons del local ens espera la cuina; custodiada per la volta catalana sostinguda per règies parets de pedra a la llum de les insòlites bombetes que il·luminen en tons ocre el menjador del restaurant. Aliè al que succeeix a la sala, el forn napolità treballa incansable cuinant durant tres hores i mitjana els trossos de cansalada que sorprenen els qui pensaven que la carn de porc era poc gustosa. a daurada pell cruixent conserva l’essència de tan preuat ingredient, barreja de gelatinós i saborós greix amb la magra presència de la naturalesa carnosa del nostre amfitrió. Tan perfecta combinació es desfà en el paladar, encara més si es vernissa amb allioli de poma al forn; una mescla que elimina la la sensació de tornada d’aquesta planta que s’utilitza en la cuina mediterrània des de fa mil·lennis, encara que es creu que és originària de l’’Àsia.

Els amants de la bona carn saben que no hi ha major plaure que assaborir­la sense massa floriments. A la brasa o marcada en la graella és com es gaudeix de la costella, que en aquest cas s’acompanya d’una senzilla amanida de ceba i enciam; d’aquella que reivindica amb el seu sabor l’origen de l’hort. Trossejada en genoses làmines, la costella de porc es presenta com a plat principal d’aquest restaurant consagrat al porc; una veneració que arriba en forma de coca de llardons per postres, alternativa a una seductora barreja de formatge Stilton amb pastís dolç de poma, contrast de sabor pastoril per a una àgape porcina.

restaurant pork boig per tu

Fitxa tècnica

Restaurant: Pork, boig per tu

Tipus de cuina: Carn de porc

Adreça: Carrer del Consolat de Mar, 15 (Barcelona)

Preu mitjà: 30 €

Web: http://www.porkboigpertu.com

Reserves: 902 520 522

Propuestas similars

Arcano: http://arcanobcn.com/

Artesans: http://www.artesansbarcelona.com/

Quinto Quinta Osborne: http://www.quintoquinta.com/

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies