
Si ets celíac no tens per què renunciar a segons quins plats. Et presentem una opció a menjar salmorejo amb aquest samorejo sense gluten. Som-hi!
Salmorejo sense pa
Ingredients per a 4 persones:
- 80 g de AOVE
- 3 ous durs
- 100 g de pernil serrà pica
- 1 gra d’all
- 1 kg de tomàquet tipus pera madurç
- 1 pastanaga mitjana
- 10 g de vinagre de poma
- Sal
Preparació:
- Renta i talla els tomàquets a quarts, barreja’ls amb una mica de sal i col·loca’ls en un colador durant uns 15 minuts perquè deixi anar el suc que no aprofitarem per a aquesta recepta.
- Renta i pela la pastanaga.
- En una batedora tritura el tomàquet amb la pastanaga, l’all i el vinagre a màxima potència durant 1 minut
- Ara torna a triturar a màxima potència, aquest cop durant 3 minuts, alhora que vas incorporant l’oli fent que caigui a poc a poc a fil per emulsionar.
- Deixa refredar a la nevera i serveix acompanyat amb el pernil i l’ou picat.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.