
Salsa tradicional per acompanyar amb els també tradicionals calçots.
Ingredients:
- 1 cabeça d’alls escalivats
- 5 tomàquets madurs escalivats
- 100 gr. d’ametlla torrada pelada
- 30 gr. d’avellana torrada pelada
- 1 llesca de pa sec remullat en vinagre
- Polpa d’1 nyora
- Sal
- Oli d’oliva
Preparació:
En un recipient suficientment gran i adequat per picar els ingredients, incorpora els tomàquets i els alls escalivats pelats, les ametlles i les avellanes, el pa i la polpa de la nyora.
Sala-ho i comença a batre amb la batedora al mínim de potència, al mateix temps que incorpores l’oli poc a poc, fins que la salsa adquireixi la textura adequada.
Veure la seva valoració nutricional

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).