Ingredients per a 4 persones
- 500g de tirabes
- 100g de pernil
- 2 dents d’all
- 12 discs de porro
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre mòlta
Preparació
- Rentem els tirabecs i els hi traiem els fins que tenen als extrems.
- Netegem i tallem el porro en discs amb un grossor de 1 cm aproximadament. Tallem el pernil en trossets regulars i el dent d’all en làmines
- En una paella, posem unes gotes d’oli d’oliva i ho escalfem. Afegim els porros. Els daurem pels dos cantons. Quan estiguin llestos, els retirem i reservem en un plat.
- En la mateixa paella incorporem una mica d’oli d’oliva i daurem els trossets de pernil i els alls. Un cop daurats, els retirem i els reservem junt amb el porro.
- En la mateixa paella, afegim més oli d’oliva si fa falta i saltegem els tirabecs a foc viu amb una mica de sal. Quan veiem que els tirabecs comencin a estar daurats per l’exterior, tornem a incorporar els alls i el pernil. Ho saltegem tot fins que els tirabecs estiguin en el punt desitjat.
- Un cop emplatat tot, li afegim la sal maldon i la pebre negra acabada de moldre per sobre.
Bon profit!
Recepta realitzada per Sílvia Serra.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.