Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Trinxat de la Cerdanya1 min read

trinxat

El trinxat de la Cerdanya és un plat típic de la Cerdanya, amb aspecte de truita però feta amb col, all i patates. Per fer-ho necessitarem:

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 col
  • 3-4 patates mitjanes
  • 8 tires de cansalada
  • 8 rodanxes de botifarra negra
  • 2 grans d’all
  • Aigua
  • AOVE
  • Sal (si cuinaràs la col i les patates bullides sí et caldrà sal per a l’aigua, però si les cuines al vapor pots optar per no posar-n’hi. Pensa també que la cansalada és salada, igual que la botifarra negra, així que ja li aportaran la sal que necessita)

Elaboració:

1- Renta i pela les patates, i esqueixa-les
2- Neteja la col
3- Posa a coure tot junt, bé en aigua bullint, bé en una olla a vapor
4- Quan estigui cuit escorre-ho (si ho cuines a el vapor ja no ho hauràs d’escórrer), passa-ho a un bol gran i aixafa-ho tot amb una forquilla. No ha de quedar molt fi, fes-ho al teu gust
5- En una paella posa una mica d’oli (no gaire) i posa a daurar els alls. Retira’ls quan estiguin daurats
6- A continuació fregeix les tires de cansalada i les rodanxes de botifarra i reserva
7- A la mateixa paella, incorpora la col i la patata, i ves remenant a mesura que es vagi daurant. Quedarà com una truita, així que podràs tombar-lo amb un plat
8- Serveix calent acompanyat de la cansalada i la botifarra negra
Consell: pots fer un Trinxat emmascarat si, en lloc de fregir les rodanxes de botifarra, les incorpores sense la pell a la col i la patata un cop a la paella, i deixes que es vagi esparracant i barrejant amb la verdura. Molt recomanable!

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies