
El trinxat de la Cerdanya és un plat típic de la Cerdanya, amb aspecte de truita però feta amb col, all i patates. Per fer-ho necessitarem:
Ingredients per a 4 persones:
- 1 col
- 3-4 patates mitjanes
- 8 tires de cansalada
- 8 rodanxes de botifarra negra
- 2 grans d’all
- Aigua
- AOVE
- Sal (si cuinaràs la col i les patates bullides sí et caldrà sal per a l’aigua, però si les cuines al vapor pots optar per no posar-n’hi. Pensa també que la cansalada és salada, igual que la botifarra negra, així que ja li aportaran la sal que necessita)
Elaboració:
1- Renta i pela les patates, i esqueixa-les
2- Neteja la col
3- Posa a coure tot junt, bé en aigua bullint, bé en una olla a vapor
4- Quan estigui cuit escorre-ho (si ho cuines a el vapor ja no ho hauràs d’escórrer), passa-ho a un bol gran i aixafa-ho tot amb una forquilla. No ha de quedar molt fi, fes-ho al teu gust
5- En una paella posa una mica d’oli (no gaire) i posa a daurar els alls. Retira’ls quan estiguin daurats
6- A continuació fregeix les tires de cansalada i les rodanxes de botifarra i reserva
7- A la mateixa paella, incorpora la col i la patata, i ves remenant a mesura que es vagi daurant. Quedarà com una truita, així que podràs tombar-lo amb un plat
8- Serveix calent acompanyat de la cansalada i la botifarra negra
Consell: pots fer un Trinxat emmascarat si, en lloc de fregir les rodanxes de botifarra, les incorpores sense la pell a la col i la patata un cop a la paella, i deixes que es vagi esparracant i barrejant amb la verdura. Molt recomanable!

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.