Es tracta d’un plat proteic i sobretot greixós. Per aquest motiu el seus millors complements serien un plat de verdures o hortalisses, i algun farinaci.
Ingredients per 4 persones:
- 100 gr. de botifarra d’ou
- 4 ous mitjans
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
- Sal
Preparació:
- Pela la botifarra, i de cada rodanxa fes-ne 4 talls.
- En una paella amb l’oli calent salteja-hi els talls de botifarra.
- Mentrestant bat els ous amb una mica de sal. Quan ho tinguis aboca-ho a la paella amb la botifarra i qualla la truita al gust.
Valoració nutricional per 1 ració:
Taula nutricional | Energia (Kcal) |
Proteïnes (g) |
Hidrats de Carboni (g) |
Greixos (g) |
Fibra (g) |
Sodi (mg) |
Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 288,83 | 18,45 | 3,02 | 22,22 | 0 | 508,25 | 290,65 |
%RDA | 14% | 25% | 1% | 40% | 0% | 51% | 97% |
* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a una altra.
Comentari dietètic:
Es tracta d’un plat proteic i sobretot greixós. Per aquest motiu el seus millors complements serien un plat de verdures o hortalisses i algun farinaci, tot cuinat de manera senzilla, com per exemple:
- Verdures a la planxa o al forn, 1 patata al forn i pa amb tomàquet
- Verdura al vapor amb patata i pa amb tomàquet
- Crema de verdures i pa amb tomàquet
- Amanida verda amb blat de moro i pa amb tomàquet
D’aquesta manera aconseguirem un equilibri amb la resta de nutrients.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).