Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Vichyssoise

Versió més lleugera d’aquest internacionalment conegut plat.

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 gr. de porros
  • 1 patata mitjana
  • 1 ceba
  • 150 ml. de llet
  • Aigua
  • Sal

Preparació:

  1. Posa a bullir la quantitat justa d’aigua per cobrir les verdures amb sal en una olla
  2. Mentrestant neteja els porros i pela la patata i la ceba. Talla-ho tot i aboca-ho a l’olla quan l’aigua arrenqui a bullir
  3. Deixa-ho bullir fins que la patata sigui cuita (20-30 minuts)
  4. Afegeix-hi la llet, tritura-ho tot i passa-ho pel colador xinès
  5. Deixa-ho refredar i posa-ho a la nevera per servir la crema freda

NOTA: La recepta real de la Vichyssoise diu que, abans de posar a bullir les verdures, cal passar-les totes per una paella amb mantega, i enlloc de llet, es prepara amb nata líquida. La versió que et proposem és molt més lleugera, ja que no porta ni la mantega ni la nata, i al mateix temps és més ràpida de fer ja que ens saltem un pas. El resultat és igualment deliciós.

Per altra banda no t’aconsellem que la congelis, ja que el resultat un cop descongelada no és massa bo. Tot i així la pots preparar amb dos o tres dies d’antelació. Si vols optimitzar la seva conservació a la nevera, apunta’t aquest consell: tritura totes les verdures sense la llet i afegeix-li quan l’hagis de consumir.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies